TTV BIT.NL ontvangt bijzonder bezoek

Het was donderdagmorgen voor de bij TTV BIT.NL sportende 55-plus groep anders dan anders.

,,Er is een groep van 55-plussers op bezoek geweest, die op aanwijzing Sportservice Ede een aantal clubs bezoeken om te sporten. Want sporten is met name voor ouderen van vitaal belang", opent Jan Mostert namens TTV BIT.Nl.

BEWEGEN OP LEEFTIJD ,,Ik coördineer op dit moment in Ede het project Ede Beweegt. Hierbij laten we 55-plussers kennismaken met verschillende sportaanbieders in Ede. Iedere dinsdag van 13.30 - 14.30 en woensdag van 18.30 - 19.30 hebben deze twee groepen (van 14/15 personen per groep) een uurtje les. De eerste vier lessen hebben we als Sportservice Ede zelf aan (kracht, conditie en spel) aangeboden. Maar wij willen de groep ook graag kennis laten maken met lokale sportverenigingen.

Zij mogen hun sportaanbod laten zien en het is aan de individuele deelnemer zelf te kijken welke sport hij of zij ambieert. Belangrijk is dat zij leren sporten en bewegen, maar ook plezier beleven. Mooi dat TTV BIT.NL een van de lokale clubs is die hen de mogelijk geeft zich te oriënteren", vult Angeline van de Kraats (Projectmedewerker Sport en Bewegen Sportservice Ede) aan.

Nadat erover en weer kennis werd gemaakt mocht de groep een balletje slaan. De elf enthousiastelingen leefden zich uit. Later bijgestaan door aanwezige tafeltennissers die al langer recreatief bezig zijn.

,,Ik zag gelijk een paar oude bekenden. Met Jan Oosterbeek heb ik nog bij DTS '35 (nu DTS Ede, red.) samengewerkt. Je wordt wat ouder en beweegt wat minder. Het is mij vanmorgen uitstekend bevallen. Ik sluit niet uit terug te komen, maar kijk eerst ook bij andere verenigingen in de keuken", laat Henk Poppema weten.

ENTHOUSIAST Recreatietrainer Steven Koster (TTV BIT.Nl) en clubvertegenwoordiger Jan Mostert genoten zichtbaar van het enthousiasme. ,,Het is altijd spannend een al met elkaar spelende tafeltennisgroep en een elftal nieuwelingen met elkaar te integreren. Maar al snel werd duidelijk dat de gastvrijheid in de smaak viel. Het was over en weer genieten", aldus het duo.

Vrijwel alle door Sportservice aangebrachte potentiële tafeltennissers hadden al eens eerder een balletje geslagen. ,,Dat was vaak op de camping tafel. Maar hier zag ik dat er meer mogelijkheden zijn', wist een bezoeker.

,,Het leuke van onze huidige 55-plussers is dat de gevarieerdheid in niveau. Wij zijn ervan overtuigd, dat elke nieuwe speler zich hier thuis voelt. En geen huidige BIT.NL 55-plussers voelt zich te groot om zijn of haar ervaringen te delen. Het gaat op de donderdagmorgen zeker niet alleen om winnen maar vooral om bewegen. We hebben hetzelfde doel, en dat is werken aan onze fitheid op leeftijd", sluiten Koster en Mostert af.

Ook het aanbod van TTV BIT.NL om viermaal gratis te komen spelen en daarna een besluit te nemen definitief lid te worden werd met gejuich ontvangen.

,,Doel is dat deze groep mensen bij een sportaanbieder lid worden. Wij beïnvloeden die keuze verder niet. Dat is aan de deelnemer. Onze ondersteuning houdt begin mei op", sluit Angeline van de Kraats (Sportservice Ede) af, nadat zij TTV BIT.NL heeft bedankt voor de geboden mogelijkheden.

Zie ook <Artikel EdeStad>

Evenementen

23apr
ALV 19.45 - 22.30
01mei
Zaalhuur RTC NTTB
02mei
Zaalhuur RTC NTTB
05mei
Dutch Talent Practice (Lars Wildenborg)

Agenda

April 2018
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6